Liquid Art 5th anniversary

De nieuwste botteling van Liquid Art ziet er qua etiketdesign alvast fantastisch uit. Kunstenares Katrien Cuyvers heeft er met haar “mystery man” alvast een eyecatcher van gemaakt om U tegen te zeggen, nu zijn we natuurlijk benieuwd naar de inhoud.

Het etiket vermeld alvast dat het over een joint botteling gaat i.s.m. WhiskyNerds (Nederland), voor de rest krijgen we mee dat het een Secret Highland Distillery (spannend) is uit 1983 met meer dan 35 jaar vatrijping. Alcoholpercentage is 48,2%. Klinkt alvast veel belovend.
Bert Dexters, één van de mensen achter Liquid Art, is zo vriendelijke geweest om een sample toe te voegen (waarvoor dank Bert). Professioneel als ik ben kan ik niet anders dan proeven, aangezien ik niet het smaakpalet heb van Mark Dermul (whivie.be) kan ik jullie niet verblijden met een prachtige smaakomschrijving (die volgt ongetwijfeld nog door Mark) maar ik kan wel meegeven dat het voor mij een beauty is. Zeer aangenaam in de neus, de smaak was verrassend, afdronk middellang en achteraf in het glas nam ik zelfs een klein beetje rook waar (was me ontgaan bij het proeven). Ben eigenlijk wel benieuwd welke distilleerderij het is, misschien dat ik daar in de toekomst nog wel eens achter kom.

Deze botteling kan de jouwe zijn voor 299 euro… Lijkt misschien veel, maar voor een +35 jarige whisky is het eigenlijk een koopje!

Leave your reply