The English Whisky Company

The English

The English Whisky

St.George’s Distillery is de thuishaven van The English Whisky Co, eigendom van de Nelsdrop familie. Deze distilleerderij is gebouwd en ontworpen om de beste Engelse single malt whisky te maken. Ze is nog vrij jong, geopend in 2006, en was de eerste nieuwe distilleerderij sinds 100 jaar.
Naast The English whisky is de distilleerderij ook bekend van hun Chapterserie, bij menig gevorderd whiskyliefhebber klint dat beslist bekend. Hun locatie, regio Roudham Norfolk, is gekozen omdat hier zowel de kwaliteit van het graan en water zeer goed is. Norfolk is namelijk één van de grootste graanregio’s in de wereld.

De distilleerderij kiest ervoor om geen kleurstoffen toe te voegen aan hun whisky's. Qua vatkeuzes opteren ze meestal voor American bourbon vaten en af en toe een sherry- of wijnvat. Voor het gehele productierpoces geld dat ze geen gebruik maken van computers, meer zelfs de whisky’s worden nog per batch gemaakt.

Deze botteling is gedistilleerd 31 mei 2012 en gebotteld op 19 februari 2018. De 258 flessen zijn allemaal gebotteld op 56,2%.
A fresh fruity nose with hints of vanilla, a creamy palate with Liquorice-like flavours and tropical fruits in a gentle finish.
Prijs: 86,60 euro - nog 5 in voorraad.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok