Compagnies des Indes

Jong, rebels maar must try rums!

Florent Beuchet is een jonge ondernemer en rumliefhebber met een missie. Mensen laten kennismaken met voortreffelijke rums. Naar onze mening slaagt hij hier goed in, het is uiteraard aan jou om te oordelen. Hun rums worden met het nodige geduld en liefde behandeld die nodig zijn om tot een perfecte blend of single cask te komen waarbij ze veel aandacht hebben voor de kwaliteiten en betreffende karakters van de regios.

In het gamma van Compagnies des Indes zitten meerdere rumstijlen uit meerdere landen. Het basisgamma bestaat uit de Caraïben, Latino, Jamaica (Navy Strength) en de Tricorno (een witte rum). Daarnaast bieden zij ook nog heel wat single casks rum aan van hoogstaande kwaliteit.

Tenslotte nog de naam... De naam is gebasseerd op de vroegere "East India Company"  uit de zeventiende en achttiende eeuw die bepaalde goederen meebrachten uit verre landen. En net zoals hen kiezen ze enkel voor de beste rums uit verre landen om te gebruiken.

Bowmore

Cadenhead viert feest!

De Schotse onafhankelijke bottelaar Cadenhead bestaat dit jaar 175 jaar (opgericht 1842), daarom brengen ze een aantal feestelijke whisky's op de markt.

Momenteel hebben we twee leuke bottelingen in voorraad.

Glen Elgin-Glenlivet 21 jaar (1995-2017)
Deze Glen Elgin-Glenlivet is whisky om U tegen te zeggen, gebotteld op maar liefst 56,8%! Hij heeft gerijpt op een Bourbon Hogshead en interessant om te weten er zijn slechts 264 flessen van gebotteld.
Nog slechts 1 fles in voorraad.

Neus: gestoofd fruit, witte chocolade, cappuchino  en florale hinten.
Smaak: schil van groene appels, zachte witte peper en steranijs. Kauwgom, frambozen en aardbeien met slagroom.
Finish: veel noties van appelen, shortbread en pistachenoten. Bij het wegtrekken proef je nog gedroogde specerijen.

Bowmore 14 jaar (2003-2017)
Bowmore, één van de meest geliefde single malts, gebotteld op 55,1% en ook deze whisky heeft gerijpt op een Bourbon Hogshead. Er zijn 288 flessen gebotteld waarvan wij er nog 3 in voorraad hebben.

Neus: eerste medicinaal, grassig en olieachtig. Olieachtig met limoen marmelade en hinten van germolene.
Smaak: natte assen, motorolie en droge rook gemixt met eucalyptis, olijfolie en een hinten van rye (rogge) specerijen.
Finish: warme kruidigheid met zache hinten van gedroogde assen en naar het einde toe wasachtige vruchten.

Tulli

Vrij onbekend maar niet onbemind!

Een vrij jonge en nog onbekende Highland distilleerderij die in eerste instantie gebruikt werd voor blends. Bevat alles wat een Highland whisky moet hebben, namelijk malt en fruit tonen met het nodige hout.

The Murray 2017 is de tweede cask strength release van hun 12 jaar oude single malt. Hij bevat fantastische aroma's en smaken die in perfecte harmonie zijn.
Vanille ijs mengt zich met de smaak ananas en hinten van citroensorbet, gecombineerd met hinten van moutige koekjes en honing om zo tot een zoete hangene afdronk te komen.

Nog twee flessen in voorraad.

 

© 2017 Saint Mac. All Rights Reserved. Designed By karelg.be