Compagnies des Indes

Jong, rebels maar must try rums!

Florent Beuchet is een jonge ondernemer en rumliefhebber met een missie. Mensen laten kennismaken met voortreffelijke rums. Naar onze mening slaagt hij hier goed in, het is uiteraard aan jou om te oordelen. Hun rums worden met het nodige geduld en liefde behandeld die nodig zijn om tot een perfecte blend of single cask te komen waarbij ze veel aandacht hebben voor de kwaliteiten en betreffende karakters van de regios.

In het gamma van Compagnie des Indes zitten meerdere rumstijlen uit meerdere landen. Het basisgamma bestaat uit de Caraïben, Latino, Jamaica (Navy Strength) en de Tricorno (een witte rum). Daarnaast bieden zij ook nog heel wat single casks rum aan van hoogstaande kwaliteit.

Tenslotte nog de naam... De naam is gebasseerd op de vroegere "East India Company"  uit de zeventiende en achttiende eeuw die bepaalde goederen meebrachten uit verre landen. En net zoals hen kiezen ze enkel voor de beste rums uit verre landen om te gebruiken.

The English

The English Whisky

St.George’s Distillery is de thuishaven van The English Whisky Co, eigendom van de Nelsdrop familie. Deze distilleerderij is gebouwd en ontworpen om de beste Engelse single malt whisky te maken. Ze is nog vrij jong, geopend in 2006, en was de eerste nieuwe distilleerderij sinds 100 jaar.
Naast The English whisky is de distilleerderij ook bekend van hun Chapterserie, bij menig gevorderd whiskyliefhebber klint dat beslist bekend. Hun locatie, regio Roudham Norfolk, is gekozen omdat hier zowel de kwaliteit van het graan en water zeer goed is. Norfolk is namelijk één van de grootste graanregio’s in de wereld.

De distilleerderij kiest ervoor om geen kleurstoffen toe te voegen aan hun whisky's. Qua vatkeuzes opteren ze meestal voor American bourbon vaten en af en toe een sherry- of wijnvat. Voor het gehele productierpoces geld dat ze geen gebruik maken van computers, meer zelfs de whisky’s worden nog per batch gemaakt.

Deze botteling is gedistilleerd 31 mei 2012 en gebotteld op 19 februari 2018. De 258 flessen zijn allemaal gebotteld op 56,2%.
A fresh fruity nose with hints of vanilla, a creamy palate with Liquorice-like flavours and tropical fruits in a gentle finish.
Prijs: 86,60 euro - nog 5 in voorraad.

 

Kornog

Kornog, peated whisky!

Glann ar Mor (Bretoens voor “bij de zeekust”) is een Franse distilleerderij die 2 expressies distilleerd een unpeated single malt, de Glann ar Mor en een peated expressie, de Kornog. 

De distilleerderij is eigendom van de Celtic Whisky Company. Ze zijn in 1997 gestart met de bouw van deze distilleerderij, waarna ze in 1999 de deuren openden. De start verliep niet zo vlot maar sinds 2005 zijn ze continu aan het stoken. Hun eerste expressie, de Glann ar mor, werd in 2008 uitgebracht. De Kornog volgde in november 2009. Het turfgehalte van deze whisky zit rond de 40 ppm maar de smaak is veel fuitiger. Er worden jaarlijks ongeveer 50.000 flessen geproduceerd.

Hier betreft het een gelimiteerde expressie met rijping op een Olorosso sherry cask. Dit zorgt voor enige zoetigheid gemengd met turf. Heerlijk lekker!

Prijs: 88 euro - nog 5 flessen in voorraad.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok